Необходимо ли е да имаме навеси на къщата ни

Навесите са като леко продължение на покрива, но излизат извън рамките на сградата. По принцип могат да са различна дължина, а и дори форма. Те се използват главно, за да премахват дъжда от покрива, за да не изгниват материалите, от които е направен и да не се получават течове. Това е и главната причина, поради която вашата къща се нуждае от навеси, естествено каквато дължина искате. Те могат да се сливат с цвета на покрива, да са продължение на него или да са съвсем друг цвят и материал. Най-често са продължение на покрива.

В днешно време всяка къща има навес макар и да е малък поради течовете, които образуват мухъл след това в стаята, в която са текли. Така вашето жилище е напълно защитено от подобни неприятни климатични влияния. Все пак освен, че мухълът е вреден като молекулите му са във въздуха, а и не изглежда естетически добре. Навесите се изграждат много лесно, ако случайно нямате такива. Те се слагат на покрива или на терасата ви отгоре, като, ако са на терасата, е най-добре да са по-дълги, защото така ще можете в дъждовно време да прекарвате време на нея.  Можете дори да ги направите прозрачни, ако ви дразни самото им присъствие, особено на терасата.

Единственият недостатък е, че подобни съоръжения, ако са много дълги, задържат сняг през зимата и трябва да се почистват, което не е толкова трудно. Навесите естествено могат да са и от различни материали. Ако сте избрали да са прозрачни, най-добре да са от полипропилен или здраво стъкло, но то не е за предпочитане. Иначе могат да са от дърво или ако са част от покрива, да са например от керемиди. Тези  възможности ви дават огромен избор, за да направите най-доброто за вас решение, което да се връзва на останалия интериор или екстериор.

Дали да имате или нямате навеси си е ваше решение, но ние ви показахме чрез различни примери, че най-добрия вариант е те да са налични. Ако имате такива, които са продължения на покрива, са ви напълно достатъчни, ако не искате да сложите и на терасата ви.

Share This Post
Have your say!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!