Начини за отпушване на канали в домашни условия

Запушените канали често създават проблем в домакинствата. Когато се опитате да отстраните проблема в самото начало е напълно възможно сами да се справите. Признаците за възникването на проблема са ясни – задържане на отпадните води, лоша миризма се разнася из кухнята или банята.

За отпушване на каналите в домашни условия могат да се приложат най-различни методи. Много често се използват химическите средства. Асортиментът от тях приятно учудва всички, които се сблъскват със запушена канализация. За да се направи правилният избор измежду многото предложенията за отпушване на канали е необходимо да се съобразите с вида на тръбите във вашето жилище. Освен това трябва да се има предвид и вида на замърсителя, причинил запушването. Всеки химически препарат е насочен към определен вид замърсител – мазнини, хранителни отпадъци, остатъци от сапун, косми и т.н.

Предлаганите препарати са под различна форма – течност, гел, прахообразни, но това не оказва влияние на ефективността им. За отстраняването на тапата от запушването е нужно само да се прочете инструкцията към съответния препарат и точно да се приложи. Обикновено се слага определеното количество препарат, изчаква се определено време и се прави промивка с вода.

Има начини за отпушване на канали без химикали и специални приспособления. Така, например ползването на комбинацията от сода за хляб и оцет. Важното е да се спазва последователността – поставя се содата в сифона, налива се оцета и се закрива с кърпа, за да не излиза кипящия разтвор навън. След около част се промива с вряла вода. Мръсотиите се разтварят и с вода се оттичат по тръбите, изчезва и лошата миризма. За профилактика е добре това да се прави през определено време, за да не се допуска запушване на каналите.

За абсолютна победа над запушената тръба много домакини ползват комбинирано отпушване на каналите. Едно разпространено съчитание е следното: промиване на тръбата с вряла вода, след това ползване на ръчна вакуум помпа и накрая се насипва сода за хля и оцет. Така направеното тройно отпушване на каналите няма как да не завърши с успех.

Всички тези начини остават тръбите чисти, отстраняват се неприятните миризми. Профилактиката ще ви помогне да избегните сериозните проблеми на запушените тръби.

Share This Post
Have your say!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!