Когато смяната на щрангове закъснява

За смяната на щрангове ще пишем отново и отново, защото това е важен проблем и е добре да се осъзнае от всеки собственик. Винаги подчертааме, че смяната е задължителна за щранговете в старите жилищни кооперации, защото ръждата е увредила тръбите. На всички е ясно, че тръбите, както и всяко едно съоръжение или техника имат определен от производителя срок на ползване, което ни задължава да направим обновяване.

Целта на смяната на щрангове е да се поставят нови тръби, с които да се осигури качествена вода и безотказна работа на канализацията. От това е ясно, че във всеки апартамент трябва да са нови щранговете, но за постигането на това е нужно съгласието на всички собственици на жилище в кооперацията или входа. Разбира се, много собственици направиха вече този ремонт и сега са доволни от разумното си решение.

За тези, които все още си правят тънките сметки, че това не се отнася за тяхната кооперация сега ще посочим някои факти, които ще променят мнението им. Старите метални тръби са корозирали заради дългия период на ползване. Течащата вода, както и проблемите с многото аварии са допринесли за събиране на отпадъци и почти запълване на вътрешния отвор. Качеството на водата е влошено, дебита намален, а канализацията създава все по-често проблеми. Има собственици, които са решили самостоятелно тази смяна на вертикалните тръби, но те все още са зависими от несменената част на щранговете.

Цялостната смяна на щрангове се препоръча винаги, защото само тогава от абонатната до последния етаж ще има нови щрангове, ще тече чиста вода и ще забравите за запушените канали. За това е крайно време да се решите за смяна на щранговете и да изберете фирма за ВиК услуги, която да се справи. Ще се поставят нови щрангове от полипропилен и на всеки от тях ще се монтира спирателен кран, който ще е от полза при възникнал проблем.

Полипропиленовите тръби имат своите предимства – леки и удобни за работа са, имат гладка повърхност и добър естетичен вид. Най-голямото предимство е факта, че не корозират, което позволява да се ползват дълъг период. Гладката повърхност не позволява да се задържат отпадъци и канализационният щранг отвежда равномерно отпадните води.

Share This Post
Have your say!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!