Как започнахме смяна на щрангове

Хубаво е, когато жилището се намира в центъра на града, но за съжаление повечето такива са в стари кооперации. В тези кооперации тръбопроводите са изградени от метални тръби, които за времето са били най-добрите. Нищо против металните тръби, защото те са много добри за различните системи, но да се ползват колкото им е определено. Поставени преди много години те са корозирали и ръждата е нанесла много щети по тях. Виждат се външни шупли, а във вътрешността са почти затворени от отпадъци и ръжда.

Всичко това оказва влияние върху качеството на водата, върху действието на канализацията. В кооперацията се опитахме да се решим да направим смяна на щранговете, но до едно мнение не стигнахме. Съкооператорите намираха основателни според тях причини и това ни принуди да започнем тази смяна само в нашия апартамент. Още при вземане на това решение бяхме наясно, че сами няма как да се справим. Само при вида на тези тежки и корозирали метални тръби ни побиваха тръпки.

Интернет и този път се оказа много добра технология. Направихме избор на фирмата, която да ни направи ремонта. За наш късмет това се оказа фирма, която разполага с опитни и отговорни професионалисти и с всичко необходимо като оборудване и инструменти за смяна на щрангове. При това разполагат със собствен транспорт, с който в края на работата почистиха всички отпадъци и ги извозиха.

Работата по смяната на щрангове не беше никак лесна като я наблюдавах отстрани. Тези тежки метални тръби не бяха предсказуеми къде може да се счупят. Това криеше много опасност, но благодарение на опита, професионалистите се справиха отлично. По техен съвет закупихме полипропиленови тръби и всички нужни елементи за връзките от един и същи производител. Само за информация да спомена, че със смяната на щранговете, направихме смяна и на всички други тръби в апартамента. Обновихме канализация, тръбопровод за питейна вода, за топла вода и тръбите за отоплението. Така си осигуриме спокойствие и уют в дома, но не напълно.

Проблемът при тази частична смяна на щрангове не се решава на нужното ниво. Щранговете от абонатната до последния етаж са старите метални тръби, а само нашите са сменени. Това не ни защитава от едно наводнение от съседите.

Share This Post
Have your say!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!