Как да се справим със смяна на щрангове

Смяната на щрангове е наложаща в старите жилищни сгради. Резултатите от металните тръби в старите тръбопроводи са видни – влошено качество и дебит на водата, чести запушвания на канализацията, високи сметки за топла и студена вода. Причината е корозията, която се явява в резултат на дългия период на ползване на металните тръби.

За смяна на щранговете е нужно решение на общото събрание и намиране на фирма за ВиК услуги. Често трудно се стига до единодушие за смяна на хоризонталните и вертикални тръби, които са отговорни за обслужване на системите във входа. Трябва всеки собственик на жилище да действа за тази смяна, защото повредените тръби крият голяма опасност за наводнение. Оправдания като няма пари или време са напълно безсмислени. Едно наводнение ще ви погълни много повече пари, време, разправии със съседите. Такава ситуация е напълно възможно след като непрекъснато се появяват шупли по металните щрангове.

За да се постигнат добри резултати е задължителна смяната на всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж. За това е добре да потърсите фирма за ВиК услуги, за да получите качествена смяна на щрангове. Професиналистите са с опит за работа с металните тръби, които трябва да се отстранят. Това е много трудна и отговорна задача, защото тръбите са тежки и корозирали. Има опасност от счупване в непредвидими участъци, а това крие сериозна заплаха от нараняване.

Освен това професионалистите ще ви насочат към най-подходящия вид тръби за вашата кооперация като имат предвид качествата им и съответно цената. Най-често се препоръчат тези от полипропилен, защото са на изгодна цена и с добри качества. Разбира се, има и тръби, които имат по-добри показатели, по-голям срок на експлоатация, но и с много по-висока цена. Така вие след като имате информация за вида на тръбите, цената им и вашите финансови възможности ще направите правилния избор.

Смяната на щрангове ще приключи в рамките на един работен ден. Всичко ще бъде почистено, а монтираните щрангове – изпробвани. Така вие плащате смяна на щрангове и се радвате на новата си придобивка, на спокойствието да пътувате, без страх от аварии.

Share This Post
Have your say!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!