Какво ще кажете да направим смяна на щрангове

Много често собствениците на жилища в стари кооперации си задават въпроса какво е това смяна на щрангове и защо да се прави. В тази статия ще се опитаме накратко да ви опишем причините, които налагат смяна на вертикалните тръби, процеса на самата смяна и резултата от нея.

За да направите смяна на щранговете има редица причини. Основно това е корозията на старите метални тръби, която ги е повредила до крайност. Ръждата е запълнила отворите им, а това влошава качеството на водата, намалява дебита и затруднява снабдяването на по-горните етажи. Канализационният щранг задържа всички отпадъци от отпадните води и това влошава работата му. Външните шупли са реална опасност за наводнение и това е безпокойство за всяко семейство. Това са накратко причините, които налагат смяна на всички тръби от абонатната до последния етаж на всяка една от системите – студена и топла вода, отопление и канализация.

Смяната на щрангове е бърза и лесна, ако ползвате услугите на специализирана фирма за ВиК услуги. В резултат на това вие ще имате щрангове с нови тръби, а навсеки щранг ще се постави спирателен кран. Последният ще улесни работата по съответната система при необходимост. Обикновено се ползват полипропиленови тръби, които имат нормални за средностатистическия клиент цени. Качеството им е добро. Имат редица предимства, като водещето е липсата на корозия. Това е гаранция за дълъг срок на ползване. Гладката повърхност не позволява задържане на отпадъци, а външният вид е сравнително добър. Като недостатък може да се посочи факта, че са сравнително шумни – чува се шума от преминаващата вода. Това е лесно отстранимо с направата на качествена шумоизолация. За всичко е нужно само да се доверите на опитни професионалисти, на фирма, наложила се в този бранш.

За да се реши въпросът със смяната на щрангове в кооперацията ви, е нужно на общо събрание на собствениците да стигните до единодушно решение за този ремонт. Добрият резултат е достижим само при цялостна смяна на щранговете. Само тогава ще си осигурите вода с добри качества и нормален дебит за всеки етаж, ще забравите за проблемите с канализацията, ще осигурите спокойствие в семейството си. Няма да има притеснение от наводнение и всички други проблеми, свързани с една такава ситуация.

Share This Post
Have your say!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!