Естествената красота на паркета

Красотата на подовото покритие с паркет никой не оспорва. Много са причините, които ни карат да сме уверени в неговия избор. Преди всичко той е с естествен произход, а това определя и многото му предимства.

Съвременният свят е завлядян от все повече изкуствени детайли във всяка една област на живота, включително и обзавеждането на жилището. Прекарваме времето си в метални коли или на пътища, където се разняся само мирис на бензин. В офиса прекарваме времето си сред десетки компютри. Пътуваме с метро, влак, където прекарваме половината си живот сред тунели, коридори и проходи.

Жаждата за нещо естествено, която се забелязва в последните години не е мода, а естествена необходимост. Човек се стреми да намери мястото си в естествената среда. Така на пазара все по-често се предлагат продукти с естествен произход, включително и строителни материали. Това доведе и до голямо ранообразие на предлаганите подови покрития от естествена дървесина. Такова предложение е и паркета.

Той е красив толкова, колкото може да бъде красива естествената дървесина с всички естествени форми на дървото. Ако закупите ламинат, то вие също ще имате форми на дървото, но получени по изкуствен начин и повтарящи се във всяка дъска. Като се загледате в ламината ще видите на много места напълно еднакви елементи. При паркета такова положение не може никога да се случи. При него природата е сътворила голямо разнообразие от красоти.

Имате възможност да изберете подходяща за вашия под конструкция на паркет с естествено покритие. Най-скъпият вариант е масивната дъска, която представлява масив от ценен дървесен вид. Инженерната и паркетна дъска са по-евтини, защото при тях само горния слой е от ценен дървесен вид. Те, обаче са също практични и красиви.

Ламината е евтин и това го прави по-лесно достъпен. След десетина години видът му ще ви принуди да го смените. Изкуствените материали не могат красиво да остаряват.

Всеки естествен материал старее красиво. Така и най-захабеният паркет ще изглежда много по-красив от новия ламинат. Той има дълъг период на ползване – масивната дъска може да бъде в добър вид повече от петдесет години. По естественото дървено покритие е приятно да се ходи с боси крака, да се чувства допира с дървото.

Share This Post
Have your say!
350

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!